Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Tαχίνι με κύμινο

Νηστίσιμο ντιπ με ταχίνι

5-6 κουταλιές σούπας ταχίνι
Χυμό από  λεμόνι
Αλάτι
κύμινο

Το ταχίνι, αν είναι πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο νερό και το δουλεύουμε να στέκεται στο κουτάλι. Λεμόνι, αλάτι και κύμινο βάζουμε όσο μας αρέσει, ανάλογα με το πώς θέλουμε τη γεύση. π.χ αν το θέλουμε πιο πικάντικο (που είναι και πιο ωραίο κατά τη γνώμη μου) βάζουμε αρκετό κύμινο. Γίνεται ένα πολύ ωραίο ντιπ, μπορούμε να κόψουμε τα πιτάκια μας κομμάτια και να τα βουτάμε ή να πασαλείψουμε το πιτάκι μας  (να είναι φρέσκο για να διπλώνει εύκολα) με το ντιπ και να κλείσουμε μέσα διάφορα λαχανικά π.χ κρεμμύδια, μαρούλι, ντομάτα, καρότο, να ρίξουμε και λίγο πιπέρι, να το τυλίξουμε και να το φάμε σαν σουβλάκι ή να γυρίσουμε το υλικό μας μέσα στο ντιπ και κατόπιν να το βάλουμε στο πιτάκι.

1 σχόλιο: